for Horse and Health

Intensieve trainingsweekenden 

Een boost aan je ontwikkeling? Vol motivatie en nieuwe stof weer aan de slag? Een intensief trainingsweekend is wat voor jou !

De intensieve trainingsweekenden zijn er om onder intensieve begeleiding grote sprongen vooruit te maken. Het uitgangspunt voor alle lessen is de klassieke dressuur en de verlichte rijkunst(Enlightened Equitation). Het gaat erom dat we binnen de mogelijkheden van de combinatie hier het maximale uit willen halen. We werken naar samenwerking, lichtheid, communicatie en harmonie tussen ruiter en paard. 

Hoe ziet zo een training eruit? Je arriveert op vrijdag samen met je paard. Vrijdag heb je gelijk de eerste les, zaterdag twee lessen en zondag twee lessen voordat je weer naar huis gaat. De lessen zijn op maat, dat wil zeggen dat vooraf de wensen van elke combinatie worden besproken en de lessen hierop worden aangepast.

De lessen staan gedeeltelijk vast en zijn gedeeltelijk naar eigen behoefte in te vullen. De lessen die sowieso worden gegeven zijn een les op de Equisimulator, een rijles en een les aan de dubbele longe. Er blijven nog twee lessen zelf in te vullen, zoals bijvoorbeeld grondwerk, schrik en obstakeltraining, een extra dressuurles of een les met de teugeldrukmeter. 

De groepen van de intensieve trainingsweekenden zijn klein,maximaal 4 personen. De persoonlijke aandacht is hoog en er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen. Je kunt gedurende het weekend meekijken met de andere trainingsklanten en de te trainen paarden op het centrum. 

Het centrum van Remedio geeft u paard een fijn verblijf voor het weekend. De stallen zijn 3 bij 4 meter en allemaal voorzien van rubber matten. De paarden komen elke dag buiten en hebben een eigen paddock van 8 bij 10 meter. Er wordt hooi gevoerd 4 maal daags, en kracht voer met minimaal suiker en eiwit om de paarden gezond te houden. Er kan zowel binnen als buiten worden gereden zodat slecht weer nooit een issue kan zijn. 

De weekenden zijn intensief en effectief, maar ook leerzaam en vooral leuk! Voor iedereen die zijn ontwikkeling een boost wil geven ! 

Voor specifieke vragen of problemen, leg deze gerust voor!