for Horse and Health

Revalidatietraject.

Niemand hoopt het voor zijn paard, maar toch het kan…een keer een blessure…

Een paard kan altijd iets oplopen waardoor hij behandeld moet worden door een dierenarts. Afhankelijk van wat er precies behandeld wordt, zit hier vaak een revalidatie periode aan vast. Er zijn zoveel paarden die worden behandeld, waarna vervolgens de eigenaar niet in de mogelijkheid is om het paard goed te revalideren. Denk aan een knieblessure waarna je na bijvoorbeeld 8 weken rust weer mag opbouwen. 3 maal daags beginnen met 5 minuten stappen, en dit weken lang uitbouwen tot je weer kunt rijden. Deze trajecten zijn intensief en vragen veel inzicht en kennis van de eigenaar. Het ene paard heeft namelijk in de revalidatie fase genoeg aan 4 minuten stappen per keer, een ander misschien wel 6. Kun je dit opmerken? En hierop anticiperen? Dat is nog niet zo makkelijk. 

Door de kennis en opleidingen die Remedio zich heeft vergaard kunnen wij ondersteunen tijdens dit soort trajecten, zodat na de behandeling, ook de revalidatie zo is dat u zo snel mogelijk u paard weer pijnvrij en in het werk kunt hebben. Remedio is Jack meagher sportmasseur en bijna aan het einde van de opleiding Equine Diplomat Osteopath aan het Vluggen Institute. Daarbij is er goed contact met de dierenarts, en kan er overlegd worden met de eigen dierenarts met betrekking  tot het probleem wat zich heeft voor gedaan en de gestelde diagnose. 

Het centrum van Remedio biedt alle mogelijkheden tot revalidatie. De stallen zijn 3 bij 4 meter en allemaal voorzien van rubber matten. De paarden komen elke dag buiten en hebben een eigen paddock van 8 bij 10 meter. Er wordt hooi gevoerd 4 maal daags, en kracht voer met minimaal suikers en eiwitten om de paarden gezond te houden. Er kan zowel binnen als buiten worden gerevalideerd zodat slecht weer nooit een issue kan zijn. 

Mocht u een paard hebben met een fysiek probleem waarmee u zelf niet uit de voeten komt, of heeft u andere vragen? Neem gerust eens contact op over een revalidatie traject bij ons op het centrum !